Минатиот викенд во Скопје се одржа Државното карате првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година. На ова првенство, прилепскиот карате клуб „Бонсаи“ учествуваше со 15 натпреварувачи, при што освои 12 медали, од кои 7 поединечно во кати и 5 екипно во борби.

Со медали се закитија:

 1. Матеа Талеска 1 место кати јуниорки до 21 г.
 2. Огнен Тодороски 3 место кати јуниори до 21 г.
 3. Кристина Каламукоска 3 мести кати јуниорки
 4. Никола Јолески 3 место борби јуниори до 21 г.  – 84 килограми
 5. Андриана Мирческа 3 место борби јуниорки  + 54 килограми
 6. Вероника Кукеска 3 место борби јуниорки  – 48 килограми
 7. Теодора Тодороска 3 место борби јуниорки  – 59 килограми
 8. Мери Дамеска 3 место екипно борби
 9. Јована Талеска 3 место екипно борби
 10. Андриана Мирческа 3 место екипно борби
 11. Вероника Кукеска 3 место екипно борби
 12. Теодора Тодороска 3 место екипно борби

Седуммина каратисти на „Бонсаи“ се стекнаа со право да учествуваат на Балканското првенство, кое што од 30 ноември до 2 декември ќе се одржи во Дубровник, Хрватска.