Во чест на големиот празник „11.Октомври“, Денот на народното востание, Општинската организација на СДСМ од Прилеп во недела на 14.октомври, во манастирот „Св.Димитрија“ во село Селце ќе го организира традиционалниот граѓански собир „Празнувај и дружи се“.

Почетокот на собирот е во 10.00 часот, а поканети се сите граѓани на Општина Прилеп.