Во Основниот суд Скопје 1, денеска на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска и’ беше изречена пресудата за случајот „Тенк“, со која екс министерката Јанкулоска е осудена на затворска казна од 6 години.

Екс министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска не беше присутна на изрекувањето на пресудата