80 години по „Денот Д“ - одбележување без руски претставник

80 години по „Денот Д“ – одбележување без руски претставник

Со истоварувањето на Нормандија на 6 јуни 1944 година сојузничките трупи го започнаа ослободувањето на западна Европа. Во 2014. на одбележувањето присуствуваше и Владимир Путин. Овојпат нема ниту еден руски претставник.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Фатмир Битиќи пензиите

Битиќи: Власта манипулира, пензиите всушност ќе се зголемат само за 1.000 денари

Во „Дневен клик“ на ТВ21 пратеникот на СДСМ, Фармир Битиќи рече дека новата влада манипулира …