Започна исплатата на априлските пензии

Денеска започна исплатата на априлските пензии, која ќе се врши во четири групи според распоредот составен согласно висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 26.04.2022 година;

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 27.04.2022 година;

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 28.04.2022 година и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата ќе се изврши во петок, 29.04.2022 година.

Прочитајте повеќе

Исчезнато девојче

Ни трага ни глас од исчезнатото 14-годишно девојче, лоциран е само последниот сигнал од телефонот

Последен сигнал од телефонот е околу 7.30 на булеварот „Партизански одреди“, односно кај ресторанот „Фитнес …