АХВ: Избегнувајте ги автоматите за кафе и за вода

АХВ: Избегнувајте ги автоматите за кафе и за вода

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) предупреди да не се користат автоматите за кафе и автоматите за вода поставени на јавни површини, без разлика дали на отворено или во затворен простор. Од АХВ велат дека препораката се однесуваат и на сите фирми или институции во кои има вакви апарати, а пристап до нив има поголема група луѓе.

Препораката е во рамките на мерките за заштита od болеста Ковид-19 и заради спречување на ширењето на нејзиниот предизвикува, новиот корона вирус.

Прочитајте повеќе

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Просечната дневна потрошувачка на електрична енергија во текот на јули се зголемила за околу 1.500 …