Аирлија и со среќа нова влада

Аирлија и со среќа нова влада

До Христијан Мицкоски, новиот премиер, како превентива: власта брзо ги расипува властодржците кога остануваат без контрола.

Пишува Ерол Ризаов

Извор: DW

Прочитајте повеќе

50 години демократија во Грција - позитивен биланс

50 години демократија во Грција – позитивен биланс

На 24 јули 1974 година заврши воената диктатура во Грција. Оттогаш, земјата доживеа подеми и …