АНАЛИЗА: Ако не се вложуваат во стратешки проекти, новите заеми само ќе го „билдаат“ долгот

АНАЛИЗА: Ако не се вложуваат во стратешки проекти, новите заеми само ќе го „билдаат“ долгот

Мандатарот и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, веќе најави ново задолжување од 1 милијарда евра, сума која предизвика бурни реакции во јавноста и отвори бројни прашања во бизнис-економските кругови

Прочитајте повеќе

50 години демократија во Грција - позитивен биланс

50 години демократија во Грција – позитивен биланс

На 24 јули 1974 година заврши воената диктатура во Грција. Оттогаш, земјата доживеа подеми и …