Асанж излезе од затворот во Лондон

Асанж излезе од затворот во Лондон

Основачот на Викиликс, Џулијан Асанж излезе од затворот во Лондон. Тој е на пат за Северните Маријански Острови, американска територија во Пацификот, каде го очекува судско рочиште.

Прочитајте повеќе

50 години демократија во Грција - позитивен биланс

50 години демократија во Грција – позитивен биланс

На 24 јули 1974 година заврши воената диктатура во Грција. Оттогаш, земјата доживеа подеми и …