бензин дизел бензинска

Бензините ќе поевтинат, цената на дизелот останува иста

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 се намалува за еден денар, па еден литар 95-октански бензин ќе чини 59.50 денари.

Цената на ЕУРОСУПЕР-98 се намалува за 1.50 денари за литар, и од вечерва на полноќ еден литар 98-октански бензин ќе чини 61.00 денари.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ горивото не се менува, па еден литар дизел и понатаму ќе чини 53.00 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ

Прочитајте повеќе

Премиерот Ковачевски се сретна со потпретседателот на Европската комисија Маргаритис Шинас

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, заедно со вицепремиерот Бојан Маричиќ и …