Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлука со која врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,98 проценти, информираат од таму.

Малопродажните цени на бензините „еуросупер БС-95“ и „еуросупер БС-98“ се зголемуваат за 1,50 денари за литар, и со тоа, цената на „еуросупер БС-95“ ќе изнесува 73,50 денари за литар, додека на „еуросупер БС-98“ 75,50 денари за литар.

Малопродажната цена на дизелот се зголемува за 2 денари за литар и ќе изнесува 65 денари за литар.

Извор:МЕТА