Select Page

Category: Македонија

Владата и било која нејзина институција, ниту сега, ниту било кога, не влијаеле на работата на Заедничката комисија за историски и образовни прашања

Владата во ниту еден момент ниту се мешала, ниту имала било какво политичко влијание во работата...

Прочитај повеке

Премиерот Заев и генералната секретарка на ОБСЕ, Шмид: Претседавањето на Северна Македонија со ОБСЕ во 2023 е признание за политиките на соработка и дијалог

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска ја прими Генералната...

Прочитај повеке

Вицепремиерот Димитров ко-претседаваше со Заедничкиот мониторинг комитет со Европската Комисија: „Потребен ни е фокус и акција, досегашното искуство да го искористиме како катализатор за придвижување“

Со цел да се направи преглед на спроведувањето на средствата алоцирани преку ИПА, вицепремиерот...

Прочитај повеке
Loading