Четврток, 11.Октомври, Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија, соопштуваат од Министерството за труд и социјална политика (МТСП). Воедно, на сите граѓани на Република Македонија, МТСП им го честита Денот на народното востание.