Цените на горивата повторно одат надолу. Во согласност со методологијата која РКЕ ја користи за пресметка на цените, малопродажните цени се намалуваат во просек за 0.26%.

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се намалуваат за по половина денар, па еден литар 95-октански бензин ќе чини 59.50 денари, а еден литар 98-октански бензин ќе чини 61.50 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото не се менува, и еден литар дизел и понатаму ќе чини 53.00 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.