Dacia го претстави новиот Sandero

Новиот Sandero е целосно освежен дизајн со модерна силуета и обновен преден дел нагласен со нов LED-светлосен потпис во форма на буквата Y. Го поседува најпространиот ентериер од својата категорија, со обилен простор за багаж и оддели за складирање, што го прави патувањето уште поудобно.

Внатрешноста изобилува модерна опрема, внимателно дизајнирана за удобност: нов серво управувач, прилагодувања на возачкото седиште и волан и нов дизајн на таблата со инструменти што ги собира сите главни контроли на Sandero на едно место. Сè е на дофат на раката.

Вградената автоматска климатизација ви овозможува да ја контролирате температурата и да уживате во оптимален термички комфор при патување. ЛЕД фаровите на Sandero се вклучуваат автоматски и овозможуваат подобра видливост дење и ноќе.

Системите за помош при возење  ги олеснуваат секојдневните услови за возење. Тие вклучуваат:

  • Активен систем за сопирање во итни случаи (AEBS)
  • Автоматски повик за итни случаи (Е-повик)
  • Преден и заден систем за помош при паркирање со камера за рикверц
  • Предупредување за слепи места
  • Помош при движење по угорница
  • Електронска сопирачка за паркирање
  • Контрола на крстарење – ограничувач на брзината
  • Електричен управувач

Новиот систем за контрола на медиуми со радио и интегрирана Bluetooth® порта за телефонот ви овозможува да го контролирате аудио системот користејќи ги контролите на воланот и лесно да пристапувате до омилениот систем за навигација користејќи го телефонот. Исто така, за да го направите вашето искуство во возилото уште подобро, можете да го поврзете и контролирате радио интерфејсот на екранот на вашиот телефон преку апликацијата Dacia Media Control.

Новиот Sandero сега е достапен со бензински мотор Dacia и LPG мотор со два вида гориво: ECO-G. Системот се вградува за време на производството на возило и ова докажано, едноставно, економично и економично решение ви овозможува да заштедите гориво и да ги намалите емисиите на СО2. ECO-G моторот, со турбо и 100 КС, комбинира економичност и уживање.

Прочитајте повеќе

Трка на забрзување на сите верзии на Lamborghini Aventador

Трка на забрзување на сите верзии на Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador е суперавтомобил направен од Lamborghini. Тој го замени претходниот модел Lamborghini Murciélago. Името …