Дали напад на болница е воено злосторство?

Дали напад на болница е воено злосторство?

Израел беше критикуван за нападот на болницата Ал-Шифа во Газа, а се редат и обвинувања дека е извршено тешко воено злосторство. Меѓутоа, според меѓународното право, дури и напад на болница не мора да биде тоа.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …