Демирал ја славеше победата со „волчјиот поздрав“

Демирал ја славеше победата со „волчјиот поздрав“

Турскиот репрезентативец Мерих Демирал ја славеше победата врз Австрија на Европското првенство со „волчјиот поздрав“- симбол на турските неофашисти. Австриските навивачи пееја екстремистички песни.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

УЕФА покрена дисциплинска постапка против хрватската и албанската федерација

УЕФА покрена дисциплинска постапка против хрватската и албанската федерација

Унијата на европски фудбалски сојуз УЕФА покрена дисциплинска постапка против Хрватска и Албанија поради случувањата …