Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 14-ти септември:          

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп нема нови случаи на коронавирус;
  • Бројот на активни случаи изнесува 134, од кои 110 се наоѓаат на домашно, а 24 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 245 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 563.