Денеска времето во Македонија ќе биде сончево и топло, а максималната температура ќе се движи од 25 до 36 степени. Од утре, во текот на целата работна седмица, метеоролозите најавуваат повремено зголемување на облачноста проследено со локален дожд,  умерен ветер и опаѓање на температурата за неколку степени.