Претседателот на Собранието Талат Џафери во понеделник закажа координација меѓу претставниците на сите парламентарни партии за локалните избори.

Доколку координаторите на пратеничките групи се договорат за датумот на локалните избори, уште во понеделник ќе биде одржана собраниска на која ќе бидат разгледувани измените на законите со кои се предлага продолжување на рокот на надлежностите на градоначалниците.

Целиот текст прочитајте го тука.