Џудистите на „Сеишин“ од државното првенство се враќаат со 17 медали

Во организација на Џудо федерацијата на Република Северна Македонија и техничка организација на Џудо клубот „Пелистер“, денеска во Битола се одржа државно првенство за деца и млади сениори до 23 години.
Џудо клубот „Сеишин“ од Прилеп, на првенството учествуваше со 20 натпреварувачи, при што освои 17 медали: 4 златни, 5 сребрени и 8 бронзени.
Резултати поединечно:
Деца машка конкуренција:
1. Благојче Мантароски кат. -42 кг 1 место
2. Немања Џагадуроски кат. -25 кг. 2 место
3. Дарио Нанески кат. -38 кг. 2 место
4. Стефан Јакопетревски кат. -30 кг. 3 место
5. Марко Василески кат. -50 кг 3 место
6. Илија Биковски кат. -38 кг 3 место
Млади сениори до 23 години, машка конкуренција:
7. Кристијан Тошески кат. -100 кг. 1 место
8. Марио Цинцароски кат. +100 кг. 1 место
9. Јован Најдоски кат. +100 кг. 2 место
10. Валентин Димитриоски кат. -90 кг. 2 место
11. Стефан Талески кат. -90 кг. 3 место
12. Мартин Трајановски кат. -66 кг. 3 место
13. Михал Конески кат. -81 кг. 3 место
14. Марио Тошески кат. -73 кг. 3 место
Млади сениори до 23 години, женска конкуренција:
15. Теодора Димеска кат. -48 кг 1 место
16. Марија Талеска кат. -48 кг. 2 место
17. Магдалена Најдоска кат. -48 кг. 3 место

Прочитајте повеќе

Трајковски Андреас

Трајковски со нов рекорд во скок во далечина на отворено

Андреас Трајковски, член на АК Работнички и репрезентативец на Македонија, вчера на меѓународен атлетски митинг …