Ковачевски

Димитар Ковачевски: За 10 -11 денари се намалуваат цените на нафтата и бензинот, се намалува ДДВ-то на лебот и месото

„Донесовме 26 антикризни мерки и препораки за заштита на стандардот на граѓаните и фирмите во Република Северна Македонија. Преку намалувањето на акцизата на горивата, цената на нафтата и бензините се намалува за 10 до 11 денари за литар, а со намалувањето на ДДВ-то од 5% на 0%“, се намалуваат цените и на лебот, месото и други прехранбени производи“, изјави на прес конференцијата претседателот на Владата, Димитар Ковачевски.

За кратко, на Публикум комплетниот материјал и предложените мерки и препораки од прес конференцијата на премиерот Ковачевски и министрите од економскиот дел на Владата.

Прочитајте повеќе

пари пензии плати

Порталб анализа: Kолкави плати ќе има во министерствата и во судството во 2023 година?

Просечната бруто плата во Владата ќе се зголеми за 5.350 денари и в година ќе …