Градоначалникот Илија Јованоски, денеска во својот кабинет оствари работна средба со директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска. На средбата стана збор за новиот принцип на работа од страна на УЈП, при што инспекторите за време на редовните контроли, наместо казни, најпрво ја користат опомената како средство за подобрување на фискалното работење на угостителските објекти, колонијалите и другите даночни обврзници.