Денеска во големата собраниска сала на Општина Прилеп, градоначалникот Илија Јованоски им ги додели наградите за освоеното прво и второ место на пионерските екипи, учесници на турнирот во мал фудбал „Свети Никола 2019“.

Првото место од генерацијата 2005/2006 и’ припадна на екипата „Ивовод“, а второто на фудбалската школа „Тони“.

Во генерацијата 2007/2008, најдобри беа младите фудбалери на ФК „Битола“, додека второто место го освоија играчите на прилепската екипа “Тргачо“.

Екипата на ФК „Перак“ беше најдобра кај фудбалерите од генерацијата 2009, а вицешампионското место им припадна на фудбалерите на ФК „Победа“.

Дел од фудбалскиот турнир беа и пионерите од генерацијата 2010/2011, каде првото место го осовои „Фото студио Дано – Академија Пандев“, пред второпласираната екипа на „Ресторан Сокаче – Еврогол“.

За освоеното прво место во четирите пионерски категории, играчите на првопласираните екипи добија дуксери, а второпласиранте поло маици.