„Охрид се соочува со проблеми напластувани деценија наназад, кои оставија блокирана сметка и долг од милијарда и 600 милиони денари, но со владината помош очекуваме Општината наскоро да стане солвентна“, истакна градоначалникот на Охрид, Константин Георгиевски на трибината на СДСМ под мотото „На прав пат“.

„Со делбениот биланс на претпријатието „Проаква“, јавното државно претпријатие ‘Колекторски систем’, го презеде долгот и очекуваме Општината пролетта 2020 година конечно да биде одблокирана“, нагласи градоначалникот Георгиевски на синоќешната ттрибина во Охрид.