Медиумите во сопственост на политичари од ДПМНЕ, не престануваат да сеат омраза, лага и дефетизам, да шират лажна пропаганда, паника и страв кај граѓаните. Како што тоа го направи синоќа еден прилепски куртонски портал со лиферувањето на лажна вест дека во Прилеп се гради бегалски камп, без да води и малку сметка за последиците кои можат да настанат. Во правна држава, денеска ќе им беше удрен катанец на вратата. Арно ама…
Некои луѓе во животот ги води омразата. Државни функционери, богати бизнисмени, локални моќници, популарни фаци, медиумски магнати… Можат да возат скапи коли, да скијаат во ексклузивни зимски центри, да летуваат во монденски летувалишта, да поседуваат вили и јахти ширум светот… Ако немаат парче душа и ронка човештилак во себе, џабе им е сѐ!
Човек…или си, или не си!