Во големата конкуренција на бандити и клептомани во десетгодишното владеење на ДПМНЕ, неоправдано ги потценуваме “заслугите“ на Трајко Вељаноски. Исфрлањето на пратениците и новинарите од собраниската сала во “црниот“ декемвриски понеделник, како и неговата бедна улога во настаните од 27 април, обзнаена со завчерашното обелоденување на СМС пораките од неговиот мобилен телефон, се повеќе од доволни да ја добие максималната затворска казна