Република Северна Македонија не е причина за триумфализам. Ова е фер понуда до граѓаните на нашата држава, за излез од калта во која се прпеламе скоро три децении. Дали ќе ја искористиме, или ќе го избереме ќорсокакот и ќе продолжиме да бидеме параван за дебелеење на сметките во странските банки на квазипатриотите, зависи само од нас.
За оние кои договорот го дефинираа како “капитулација“: уставното име се бранеше тогаш кога се поставуваше споменикот на Александар, кога се преименуваа аеродромот и автопатот, кога Грујо, Мијалков и Антонио, во стилот на прекупци од кванташки пазар, не можеа да се одлучат помеѓу Горна, Северна, Вардарска, Нова…Македонија.
Молчевте тогаш, со кое право сега сте гласни?