Претстојниот референдум не е гласање за СДСМ или ВМРО-ДПМНЕ, туку избор помеѓу два концепта, две визии за иднината на Македонија. Едната води во Европа, другата во изолација. Што ќе надробиме, тоа ќе сркаме.