„На 30. септември да бојкотираме. Да си останеме дома, да ја пуштиме Васка Илиева и да ги пееме нашите македонски песни. Се надевам дека во недела, вашите роднини и нашите непријатели, нема да излезат да гласаат“, им порачал на верниците владиката Агатангел, на денешната литургија во црквата „Св.Кирил и Методиј“ во Велес.
Во чие име проповеда овој грешник? Кои се неговите “непријатели“? Дали има посебен “таксеник“ за дерење на кожата на верниците “предавници“? Издава ли фискална сметка за услугите кои ги врши? Колкава му е платата на овој “тврдокорен“ владика? Каков џип вози?

#ЛицемСвециСрцемВ’лци

Фотографија на Зоран Милошески.