Наместо порака до скептиците кои се’ уште немаат став за претстојниот референдум, цитат од ремек делото на Робин Шарма, „Калуѓерот што го продаде своето ферари“:
„Сите сме тука од одредена причина. Престанете да сте заложници на минатото. Станете архитекти на својата иднина“.