До премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев:

Камшикарите од ЕУ и САД не ја завршија работата. Ако во следните десетина денови не го извадиш прво партискиот, а одма потоа и владиниот каиш, никогаш повеќе нема да имаш шанса за тоа. Сѐ што досега направи, целата твоја саможртва ќе падне во вода, а Македонија ќе (о)стане една обична недојдија. Заборавена од цивилизираниот свет, напуштена од сопствениот народ.

Почитуван, камшиците се во тебе!