Вирусот во моментов има широка инфекција, во постојана координација и комуникација сме и со епидемиолозите, остануваме да ја следиме ситуацијата и доколку е потребно да се дејствува со нови мерки тоа ќе го направиме, било заклучено утрово на редовна координација на министерот за здравство Венко Филипче со директорите на клиниките.

„Во ковид-центрите низ државата има доволно кревети за хоспитализација на пациенти, претстојниот период може да биде зголемена потребата од хоспитализации, што бара сериозен пристап и координација која успешно се менаџира. Дополнителни капацитети за лекување пациенти со ковид има и истите може да се стават на располагање во секој момент. Доставата на терапија оди тековно и нема застој,“ напиша Филипче на неговиот фејсбук-профил.

Извор:МЕТА