Како што јавува ТВ 21, во Советот на Општина Битола, пред самиот влез во салата во која се одржуваат седниците, општинските служби поставиле стапица за мачки.

received_425951701267419received_317241065490592

Стапицата била поставена по реакции на советници, бидејќи инвентарот каде работеле бил уриниран од мачки кои се шетале низ Советот, а на една од последните седници додека советниците дискутираа, низ салата се шетале мачиња.

После реакциите на советниците, службите ја поставиле стапицата.