Градоначалникот Јованоски на петта средба со Граѓанскиот парламент

Во понеделник во 13 часот во големата сала на Општина Прилеп ќе се одржи петти по ред Граѓански парламент, на иницијатива на градоначалникот Илија Јованоски. Вратите на Општина Прилеп се отворени за сите граѓански здруженија и граѓани од Прилеп и сите населени места, кои што припаѓаат на општината. Во фокусот и на овој Граѓански парламент ќе бидат проблемите со кои што се соочуваат здруженијата и граѓаните од целата општина. Целта е што поскоро решавање на проблемите и подобрување на условите и квалитетот на живот на сите граѓаните.  

Прочитајте повеќе

Ковачевски – Олчак: Филип Морис ги зголемува инвестициите во Тутунски комбинат Прилеп, пласман на македонското производство во странство

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, во рамките на работната посета на Њујорк се сретна со …