Според Годишната програма за 2020 година одобрена од Министерството за култура, претставата „Вардарски пастуви“ во ноември оваа година ќе гостува во Австралија. Ова гостување на Театар Комедија е поддржано од страна на Министерството за култура, а според изјавите на надлежните од оваа театарска куќа, за реализација на гостувањето значајна е поддршката на министерот без ресор задолжен за дијаспората, Едмонд Адеми.

„Вардарски пастуви“ на режисерот Синиша Евтимов, е една од најбараните претстави во НУ Театар Комедија – Скопје и претстава која ги руши рекордите во гледаност на ниво на целата држава. Претставата и годинава ќе гостува во речиси сите градови низ нашата земја, а до јубилејното стотто прикажување ја делат уште само неколку изведби.