И по шест години Преспанскиот договор ја бранува јавноста

И по шест години Преспанскиот договор ја бранува јавноста

Шест години по потпишувањето на договорот со кој се затвори долгогодишниот спор за името, остануваат да се имплементираат уште неколку обврски. Но, договорот и натаму предизвикува тензии меѓу двете земји.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

СДСМ: Шемата за подарениот имот на Јанушев датира од 2010 години кога се набавија кинеските автобуси

СДСМ: Шемата за подарениот имот на Јанушев датира од 2010 години кога се набавија кинеските автобуси

Соопштение за јавност на СДСМ Откако пет дена се криеше од јавноста вчера Јанушев самиот …