Исланд прогласи вонредна состојба поради страв од вулканска ерупција

Исланд прогласи вонредна состојба поради страв од вулканска ерупција

Во петокот во Исланд се забележаа над 800 потреси, за кои се смета дека се најверојатно предизвикани од подземна река од магма

Прочитајте повеќе

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

Зад овие страшни и растечки бројки се кријат безброј човечки трагедии. Тоа страдање мора да …