Исплатата на пензиите за месец октомври започнува во понеделник

Во понеделник, 31 октомври, започнува исплатата на октомвриските пензии. Исплатата ќе се изврши во четири групи согласно висината на пензијата, според следниот распоред:

  • За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во понеделник, 31.10.2022 година;
  • За пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 01.11.2022 година;
  • За пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 02.11.2022 година и
  • За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 03.11.2022 година.

Прочитајте повеќе

Битиќи: Наскоро доаѓа АДА – првиот дигитален асистент во јавниот сектор во регионот

Битиќи: Наскоро доаѓа АДА – првиот дигитален асистент во јавниот сектор во регионот (ВИДЕО)

„Транспарентноста што пак ќе доведува и до намалување на корупцијата е еден од високо поставените …