Во петок, 21 декември 2018 година во 12.30 часот, во ликовната галерија на НУЦК „Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложбата „Магијата на Монмартр“.

Ќе бидат изложени 30 дела создадени на 37 издание на престижната ликовна манифестација Мал Битолски Монмартр, која се одржа од 23 до 30 мај годинава, а на која учествуваа 100 деца со ликовни педагози од 15 земји од светот. Поставката во Прилеп содржи избор од најдобрите дела.

Претходно, дела од Малиот Битолски Монмартр биле претставени и во Битола, Охрид и Москва.