Во петок 07.09.2018, канцеларот на Република Австрија, Себастијан Курц доаѓа во официјална посета на Република Македонија.

Со почеток во 09:00 часот, австриската делегација предводена од канцеларот Курц ќе биде свечено пречекана на платото пред Владата на РМ.

Во 10:05 часот, канцеларот на Република Австрија, Себастијан Курц и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, ќе одржат прес конференција во холот на Владата.