Ќе стане ли дното на Охридското езеро нова депонија?

Неодамна нуркачите од нуркачкиот центар „Акватек“ од водите на Охридското Езеро извадија када, што впрочем беше само дел од пообемното количество градежен шут кој несовесни граѓани го фрлиле во водите на езерото.

Откако ја извадија од езерото, кадата се уште стои на плажата Сараиште во центарот на Охрид и чека да биде подигната.

Викендов, членот на нуркачкиот центар „Акватек“, Никола Паскали извади и вреќа со плочки која уште мината година беше лоцирана исто така во езерските води.

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Премиерот Ковачевски се сретна со потпретседателот на Европската комисија Маргаритис Шинас

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, заедно со вицепремиерот Бојан Маричиќ и …