Крушево: Министерството за локална самоуправа ќе го кофинансира проектот за прекугранична соработка со Албанија

Крушево: Министерството за локална самоуправа ќе го кофинансира проектот за прекугранична соработка со Албанија

Градоначалникот на општина, Крушево Томе Христоски и Министерството за локална самоуправа, денеска го потпишаа Договорот за кофинансирање на проектот „Крушево и Елбасан – признаена туристичка прекугранична дестинација“.

На денешниот настан во Скопје беа презентирани сите проекти во рамки на Програмата за прекугранична соработка со Албанија.

Севкупната вредност на проектот е 740.000 евра, а за активностите на локалната самоуправа се одделени околу 230.000 евра.

Прочитајте повеќе

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Жешкото време носи и „жешки“ сметки за струја

Просечната дневна потрошувачка на електрична енергија во текот на јули се зголемила за околу 1.500 …