Крушево: Започнува реконструкцијата на спортската сала

Крушево: Започнува реконструкцијата на спортската сала

Во канцеларијата на Проектот за регионална и локална конкурентност во Скопје, денеска градоначалникот на општина Крушево го потпиша Договорот за отпочнување со реконструкција на спортската сала „Војвода Ѓорѓи Стојанов“.

Градоначалникот Христоски по потпишувањето на договорот изјави дека продолжува имплементацијата на проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“, која започна во ноември 2018г. и дека Крушево конечно ќе добие реконструирана сала оспособена со дополнителни содржини за авантуристичките туристи, одржување натпревари и спортски подготовки.

„Со потпишувањето на овој Договор продолжува имплементацијата на проектот за кој добивме грант од 500.000 евра и крушевчани ќе добијат реконструирана сала, оспособена за повеќе намени. Салата ќе претставува и подобра спортска инфраструктура која ќе поттикне привлекување на туристи заедно со останатите активности предвидени во проектот“, изјави градоначалникот Христоски.

Според проектот целосно ќе се реконструира салата а во неа ќе бидат имплементирани и додатни содржини како ѕидови за искачување, болдеринг, спортска опрема и слично.

Според Договорот, компанијата изведувач во рок најдоцна до 10-ти април 2019 година ќе започне со реконструкција на салата, а износот на реконструкцијата изнесува 13.770.860 денари.

Реконструкцијата на спортската сала е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност на ЕУ преку ИПА 2 програмата, пот-проект „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“, чија имплементација тече од ноември 2018 година.

Прочитајте повеќе

Богородица пожар

Затворен граничниот премин Богородица поради пожар, се преземаат мерки за гасење на пожарот

Се преземаат интензивни мерки за гасење на пожарот. Апел до сите граѓани да не се …