„Гаражата на Џеј Лено“ е серија водена од легендарниот комичар и водител на „Вечерно шоу“ Џеј Лено Серијата ја истражува нашата опсесија со сите нешта во автомобилската индустрија. Од класични автомобили до суперавтомобили и сè што е меѓу нив, Џеј тргнува по патот за да ги открие највозбудливите, најчудните и најубавите возила некогаш направени и да ги запознае страсните луѓе зад нивните тркала. Секоја едночасовна тематска епизода содржи мешавина од акробации, предизвици, прегледи и интервјуа со славни личности кои ја прикажуваат шарената историја на автомобилот. Без разлика дали тој ја истражува приказната за иконска марка, го тестира патот на најновиот супер автомобил или ги истражува најновите автомобилски иновации, нема тркало Џеј да застане за да ја раскаже приказната за нашата љубовна врска со автомобилот.

Во оваа епизода Џеј ни го претставува легендарниот Citroen SM.