Ликовниот уметник Кирил Гегоски добитник на Третоноемвриската награда за животно дело на Општина Прилеп

Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија при Советот на општина Прилеп, дoнесе Одлука за доделување на награди и признанија по повод „3 Ноември“, Денот на ослободувањето на Прилеп.

Наградата за животно дело – Златна плакета се доделува на Кирил Гегоски, ликовен уметник, за животни достигнувања и афирмација на уметноста.
Награди – Плакети по повод 3 Ноември се доделуваат на:
1.Њу Џенерејшн – здружение за модерни танци – за постигнати резултати во областа на танцот.
2.Клуб за боречки спортови и рекреација „7-ми Мај“ – за достигнувања во областа на спортот.
3.Шаховски клуб Прилеп – за постигнати успеси во шахот и афирмација на Прилеп.
4.Компанија ГрабИТ ДООЕЛ – за особен придонес во развојот на ИТ технологијата и локалното стопанство.
5.TUNING CAR SHOW – спортско туристичка манифестација – за придонес во алтернативниот туризам и афирмација на Прилеп.
6.Фото Кино Клуб Прилеп – за постигнати резултати во воспитувањето на млади таленти во областа на фотографијата и филмот

Награди – Дипломи по повод 3 Ноември се доделуваат на:
1.Сузана Спиркоска – одделенски наставник – за особен придонес во реализацијата на образовниот процес
2.Весна Шеремткоска – автор – за особен придонес во развојот на литературното творештво
3.Душко Темелкоски – археолог, кустос – за особени постигнувања во областа на археологијата
4.Вања Ѓорѓиоски и Фросина Ацевска – за освоено 1 место на Светско финале на Меѓународен натпревар по англиски јазик – Хипо.
5.Рубинчо Седлоски и Горан Ангелески – ракометни судии – за особени достигнувања и афирмација на спортот.
6.Менче Настоска Кадинец – доктор од областа на медицината – за особен придонес и унапредување на квалитетот на здравството во Прилеп
7.Мирослав Димитриески – доктор по земјоделски науки – за особен придонес во стручно-научната истражувачка работа

Прочитајте повеќе

Грковска на средба со струмичките средношколци: Интегритетот, чесноста и одговорноста се клучни вредности за градење подобро општество

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска денеска го …