Лозана и Преспа: два договори кои не се многу сакани

Лозана и Преспа: два договори кои не се многу сакани

Зошто за Атина отворање на Преспанскиот договор може да отвори поголем проблем- ревизија на Договорот од Лозана од 1923 г. кога Грција и Турција ги дефинираа националните граници, кои важат и денес.

Пишува: Љупчо Поповски

Извор: DW
Целиот текст ТУКА

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …