Љубомир Михајловски Џанго е нов претседател на адвокатската комора на Македонија.Управниот одбор кој се избра вечерва на конститутивна седница акламативно го избра Џанго.За него се одлучи и мнозинството делегати на 63тото годишно собрание. За негови заменици се изгласани Јелена Ристиќ и Бесим Реџепи.Изборот на новиот одбор заедно со новиот претседател траеше цели 10 часа а присуствуваат 250 делегати.

Освен изборот на нов претседател комората прославува 73години постоење како носител во идеите и борбата за заштита на човековите права и слободи. Точно напладне започна прославата со официјални говори на дел од учесниците а ќе заврши со прогласување нови лица кои ќе ја водат комората.

Извор: 24 Вести