Македонија по вторпат е европски шампион во CS:GO

Македонија по вторпат е европски шампион во CS:GO (ВИДЕО)

Вечерта на 10 јули, Македонија по вторпат стана европски шампион во CS:GO, откако ја победи Украина со 2-1 во мапи.

Македонските херои кои дефинитивно не израдуваа нас и пошироката јавност се Јане “aidKiT” Апостолоски, Дамјан “kyxsan” Стоилковски, Даниел “dan1” Глигоров, Павле “stYleEeZ” Стојановски и Александар “CacaNito” Ќулукоски, членови на македонската CS:GO репрезентација/федерација, односно тимот на “BLUEJAYS”, кои успеаа да ги обединат европската и светската титула во CS:GO! Капа доле момци, маскимално заслужено!
Патот до европската титула не беше баш-така-лесен, затоа што нашата репрезентација во финалето мораше да направи пресврт за да го крене трофејот кој значи – европски шампиони во CS:GO!

Прочитајте повеќе

Струшките вечери на поезијата

„Струшките вечери на поезијата“ годинава ќе се одржат под мотото „Ритам на стихот, ритам на животот“

Под мотото „Ритам на стихот, ритам на животот“ со повеќе од 25 странски и домашни …