На 17 јануари 2019 година, во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, ќе се одржи бизнис форум „Македонија-Бугарија 2019“, кој се организира на иницијатива на заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев и потпретседателот на Советот на Министри на Република Бугарија, м-р Томислав Дончев.

На бизнис форумот воведни обраќања ќе имаат македонскиот и бугарскиот вицепремиер, како и на министерот за економија м-р Крешник Бектеши, заменикот министер за економија на Република Бугарија, Александар Манолев и заменичката министерка за туризам на Република Бугарија, Ирена Георгиева.

Се очекува присуство на претставници на преку 50 компании од Република Бугарија и уште поголем број на претставници на македонски компании на бизнис форумот, кој е прв по потпишување на „Договорот за пријателство, добрососедство и соработка“, потпишан помеѓу двете земји во 2017 година.  Компаниите од двете земји ќе имаат можност да остварат меѓусебни средби за време на форумот, со цел интензивирање на меѓусебните бизнис односи.